trivial personal

Eνδεικτικά δείγματα ερωτήσεων και σχετικές οδηγίες, για να δημουργήσετε το δικό σας trivial και να διασκεδάσετε με την παρέα σας αυτές τις άγιες νύχτες και σιωπηλές μέρες. Ερωτήσεις όλων των κατηγοριών πλην γεωγραφίας -ο τόπος που διαλέγουν τα ερωτηματικά για να μονομαχήσουν με τον βαθμό επίγνωσής σου περί της ύπαρξή τους ουδέποτε έχει σημασία- και μόνο ερωτήσεις. Οι απαντήσεις στο αυθεντικό personal trivial δίνονται με τα μάτια. Όπως κι αν κοιτάξει την ερώτηση ο κάθε παίκτης -με έκπληξη, σαν να βλέπει εφιάλτη, ξελιγωμένα, αεράτος, ή οπλίζοντας στον δρόμο με τις λεύκες- αν αντέξει να την κοιτάξει κατάματα πάνω από πέντε δευτερόλεπτα,  είναι ο νικητής.
Τα  δε πιθανά ειρωνικά μειδιάσματα περί του πρωτοτύπου της “εμπνεύσεως”, είναι βέβαιο πως θα σας κοπούν με μια βόλτα στα πολυπαιχνιδάδικα για να διαπιστώσετε που έχουν φτάσει οι τιμές ακόμη και των made in china ερωτήσεων με μόνο λάθος απαντήσεις ή με μια ματιά προς στην κρεβατοκάμαρα. Για να θυμηθείτε πόσο πολύ πλέον θα σας κοστίσουν άλλου είδους ατέλειωτα βουβά δευτερόλεπτα και μαϊμουδιές -μη επιτραπέζιες- αν θελήσετε με τέτοιες να περάσετε την ώρα σας.  Αυτό το δεύτερο, αν δεν είστε τόσο παραδόπιστοι ή βρίσκεστε κοντά ή άνω του μέσου προσδόκιμου ορίου, καλύτερα να το αποφύγετε. Μόνο το ειρωνικό μειδίασμα είναι ο στόχος να σας κοπεί μαχαίρι, όχι να σας καρφωθεί και το μαχαίρι στην καρδιά και να έχουμε επείγοντα περιστατικά και extra βάρδιες extra large, χρονιάρες μέρες:  
 

– Τα χριστούγεννα και οι χειμώνες μας που κάποτε ξεκινούσαν με κεφαλαίο χ ήταν περισσότερο ουτοπικά, αυθάδη και εγωκεντρικά ή τα τωρινά που έχουν το θράσος ακόμα να πλασάρονται σαν  “μας”?

– Αν κάποιος που χτες έπαιρνε 1.500 για να ταϊσει 4 στόματα και σήμερα παίρνει 1.500  μείον 500, χωρίς κανένα στόμα να έχει -ακόμη- εκλείψει, πυροβολήσει αύριο ανάμεσα στα μάτια έναν έναν τους εκπροσώπους του κινήματος  “εντάξει ακόμα κι αν όλοι μαζί δεν τα φάγαμε, τώρα κάτι δεν πρέπει να διορθώσουμε?”  θα έχει 500, 1.000 ή ακατέβατα και χωρίς καμια περικοπή 1.500  δίκια, μήνας μπει μήνας βγει?

– Όταν και από τα πιο αγαπημένα σου παραμύθια το μόνο που θυμάσαι πια είναι “μια φορά κι έναν καιρό υπήρχε καιρός”  τι χειρότερο μπορεί να σου συμβεί, τι έχεις πια να φοβάσαι, πόσο νομίζεις πως θα αντέξει να σε θυμάται και σένα εκείνη η μία φορά ? (Nαι, πράγματι εδώ πρόκειται για τρεις ερωτήσεις στην ίδια κάρτα όμως διαδικαστικό θέμα αποκλείεται να τεθεί από κάποιον σε περίπτωση που κάποιος άλλος απαντήσει σωστά, δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, όποιος αντέχει να κοιτά κατάματα την συγκεκριμένη κάρτα όχι πέντε αλλά έστω και μισό δευτερόλεπτο, αποκλείεται να περνάει την ώρα του με επιτραπέζια).

-Έχεις παρατηρήσει πως από τότε που χάσαμε τον ΓΑΠ  γέμισε το internet έρωτες, αναμνήσεις και μουσικές και πρέπει το συντομότερο να αλλάξουμε νόμισμα κάτι για να έχουμε μέχρι το καλοκαίρι να τραγουδάμε και να θυμόμαστε?

-Όταν λέμε “δεν υπάρχει πλέον σάλιο” εννοούμε για τίποτα? τίποτα τίποτα? (Eδώ η σωστή απάντηση επιβραβεύεται με το πέρασμα του παίκτη στο επόμενο game level και το διπλανό δωμάτιο που τα βλαμμένα της παρέας, ξεχασμένα κάτι δεκαετίες, παίζουν μπουκάλα).

-Είναι ήττα του καπιταλισμού ή του αντιρατσιστικού κινήματος που άσπρισαν τα μαλλιά του Obama και ανεξαρτήτως που η κοινωνική ασφάλιση στη χώρα του θα είναι o επόμενος θρίαμβος του Harry Potter? (Eξυπνακίστικες ορθολογιστικές εντάσεις για την εγκυρότητα της ερώτησης  “μα δεν θα υπάρξει επόμενος Harry Potter”  style, πετάνε αυτόματα το iq του παίχτη έξω από το παιχνίδι, μην μπείτε καν στον κόπο να πείτε “ενώ θα υπάρχει κοινωνική ασφάλιση Πάσχο ε?” θα χάσετε και το τελευταίο σάλιο σας, πολύτιμο για την προηγούμενη ερώτηση).

-Είναι μια φυσιολογικά ανθρώπινη ή μια εντελώς μαλακισμένη συνήθεια να πιπιλάς ακόμα καραμέλες για να μην βουλώσουν τα αυτιά, ενώ είσαι πλέον στον αέρα ή κάτω κι απ΄το έδαφος και όλες οι προειδοποιήσεις έχουν σβήσει από μπροστά σου?

-Ότι η holy night είναι απαραιτήτως και silent night και τα χριστούγεννα γιορτές οικογενειακές ποιος το όρισε και αν δηλαδή ακουστεί και κανένα γαμόσταυρο μέσα στο σκοτάδι, σε πόσο μεγαλύτερη μούγγα και χειρότερες κολάσεις μπορεί να μας καταδικάσουν οι άγιοι και οι νοικοκυραίοι να ζήσουμε?

-Αν αύριο και μακριά από εκείνον αυτοκτονήσει πραγματικά ο Χωμενίδης την ίδια και πάλι μέρα που μια μάνα μακριά από την λογική της θα γίνει πρωτοσέλιδη σημαία επειδή προτίμησε να αφήσει  το παιδί της σε ίδρυμα αντί δίπλα του πρώτη να πεθάνει από την πείνα,  πόσο μεγαλύτερος ντόρος  μακριά από την κοινή λογική μπορεί να γίνει?

-Αν αντί   “βαρέθηκα, κουράστηκα” λέγαμε “κουράστηκα να σε βαριέμαι“, σε όποιον και σε ό,τι κι αν απευθυνόμαστε, αλλάζει τόσο το νόημα που υπάρχει ελπίδα να συννενοηθούμε?  (Αυτή την κάρτα συνιστάται να την βγάλετε από το κουτί κατά τη διάρκεια του εορταστικού κλίματος. Αν πέσει σε λάθος στόματα, χέρια και ερμηνείες ίσως κάποιος πεινασμένος γάϊδαρος να μην αρκεστεί μόνο στο να δαγκώσει την κάρτα και να κάνει γαργάρα την ερώτηση).

-Γιατί το αδιάψευστο όντως πειστήριο πως μια μέρα έτσι κι αλλιώς το υποψήφιο θύμα απροειδοποίητα θα πέθαινε, παραπλανεί κάποιες φορές τόσο εύκολα τους ενόρκους σε σημείο που να αγνοούν εντελώς έστω και την στοιχειώδη διερεύνηση της υποψίας πως εξίσου απροειδοποίητα ίσως και να ζούσε, μια μέρα.

-Ο Δήθεν blogger που τέτοιες μέρες αντί να γράψει έναν σοβαρό απολογισμό της προηγούμενης χρονιάς, το viva la liberta manual της επόμενης χρονιάς, τις πιο κρυφές του επιθυμίες συνοδεία της φιλοσοφικής αναζήτησης περί της ύπαρξης ή μη του κόκκινου σάκου του santa claus, έναν καζαμία, το “η ζωή μου με την τροϊκα και αυτή την χρονιά, Δεκέμβριος 2011, τόμος 1 ος από 40“, μια πρόβλεψη ζωδίων στην ανάγκη, προτιμάει να γράφει αυτές τις αηδίες συνοδεία ενός κόκκινου της achaia clauss, τι μέλλον μπορεί να έχει? (Αυτό δεν είναι ερώτηση για το παιχνίδι, αυτό τυπώνεται με ψιλά γράμματα στο κάτω μέρος κάθε μιας εκ των άνωθεν καρτών/ερωτήσεων αντί για ©Στην τελική, ο έχων την ιδέα -την όποια ιδέα ανεξαρτήτως ποιοτικού χαρακτηρισμού- είτε πρόκειται για παιχνίδι, post, συνταγή, δελτίο ειδήσεων, status, status quo, πολιτική ή οικονομική θεωρία, πάντα δικαιούται να λέει περί αυτής και μια μαλακία παραπάνω και πάντα ασκεί αυτό του το δικαίωμα. Ιστορικώς αποδεδειγμένο).

 

 

 

Advertisements

10 thoughts on “trivial personal

 1. xaxaxaxaxa Αυτο το τριβιαλ να το παιξεις μονη σου ηλιθιο 🙂 🙂
  Eγω παω διπλα για μπουκαλα.

  • welcome to the trap.. και δίπλα όποιος αντέχει να κοιτάζει κατάματα, πάνω από 5 δευτερόλεπτα, αυτόν που δείχνει το μπουκάλι είναι ο νικητής.. 🙂

 2. Το απόλαυσα. Γράψτε όμως κι έναν καζαμία στο ίδιο μήκος κύματος, θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον.

  • μπα, η ικάνοτητά μου να διαβλέπω τα μελλούμενα μόνο στο ίδιο μήκος με τον τιτανικό μπορεί να φτάσει και ούτε και θέλω να της αλλάξω συνήθειες


 3. με χ ή με Χ, χχΧχΧΡφφφσσσ!
  τα χριστούγεννα πέφτω σε χειμερία νάρκη, είμαι αρκούδι και χορεύω νηστικό, τρέφομαι με έξυπνα κείμενα!
  γι αυτό ήρθα εδώ!

  • ναι δώστε μου αέρα εσείς και θα σας πω εγώ μετά πόσα παραπάνω μπορεί να πει ο ..έχων την ιδέα
   θενκς όμορφο αρκούδι, sleep well.. 🙂

 4. Eγώ θέλω και γεωγραφία γιατί έχει και παραέχει σημασία ο τόπος. Τώρα ας πούμε αν σε είχα κοντά μια χαρά θα σε πλάκωνα, για να μάθεις να ξύνεις ερωτηματικά χρονιάρες μέρες. 🙂

  • marilou μη μπερδεύεις τον κοινό τόπο με το μακριά -κοντά. κι εγώ. κι εγώ θα ήθελα να παίζαμε τώρα έναν μαξιλαροπόλεμο 🙂

 5. Kαλα ρε παιζετε διπλα μπουκαλα και δεν εχετε πει τιποτα; 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s