νηστεία και προσευχή

Τι θα πει “και που είναι το ποστ” μεγαλοβδομαδιάτικα? Ούτε καν τοστ. Νηστεία λέμε αντίχριστοι, πειναλέοι αντιεξουσιαστές.

ps1 (Για να μην λιποθυμήσετε από την πείνα και μας φορτώνεστε στα επείγοντα να γράφουμε δραστικά κουιζ και παζλ προς δημιουργική απασχόληση του φαρμακοποιού σας, στο Protagon θα βρείτε ωραιότατες νερόβραστες μεγαλοπαρασκευγιάτικες πατάτες και δώρο αγίες γραφές και ευχολόγια τσέπης).

ps2 (Για τις περιπτώσεις κάθε μορφής κρίσεων κατά την διάρκεια των επίσημων απογευματινών ανακοινώσεων και προς αποσυμφόρηση των εξωτερικών ιατρείων, το Υπ.Υγείας έχει προβλέψει μετά το πέρας της ακολουθίας του νιπτήρος οι καντηλανάφτες όλων των ναών να βρίσκονται σε ετοιμότητα και στην διάθεση των πιστών έως την νύχτα της αναστάσεως της 6ης Μαίου οπότε και τα μόνα που θα διανυκτερεύουν θα είναι τα καντήλια. Ε ναι και το Protagon. Κάποιοι νιπτήρες και οι ακολουθίες τους είναι σε μόνιμη επαγρύπνηση. Χέρια υπάρχουν.)
Advertisements

6 thoughts on “νηστεία και προσευχή

  1. Eίσαι εμπαθής με τους ανθρώπους. Μα να μην πουν την άποψή τους; 🙂

  2. …ξυπνάς με τα υπολείμματα του παραδείσου που μισοείδες στο όνειρο να κρέμονται πάνω σου σαν τα μαλλιά ενός πνιγμένου: τρομαχτική ναυτία, άγχος, μια αίσθηση του επισφαλούς, του ψεύτικου και ιδίως του μάταιου. Πέφτεις μέσα ενώ πλένεις τα δόντια σου, είσαι πραγματικά δύτης των νιπτήρων, είναι σαν να σε ρουφάει η άσπρη λεκάνη, γλιστράς σε αυτή την τρύπα μαζί με το πουρί των δοντιών, τις μύξες, τα φλέγματα, την πιτυρίδα, τα σάλια και αφήνεσαι να παρασυρθείς με την ελπίδα πως έτσι θα επιστρέψεις στην προηγούμενη κατάσταση, σ’αυτό που ήσουν πριν ξυπνήσεις και το οποίο συνεχίζει να επιπλέει, βρίσκεται ακόμα μέσα σου, ταυτίζεται με σένα, αλλά έχει αρχίσει να απομακρύνεται. Πέφτεις για μια στιγμή μέσα ώσπου οι αμυντικοί μηχανισμοί της αφύπνισης, αχ τι όμορφη έκφραση, αχ τι γλώσσα, αναλαμβάνουν να σε συγκρατήσουν.
    (Χούλιο Κορτάσαρ, Το κουτσό)

    καραμπόλα με τους νιπτήρες σου… 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s