φανερές δημοσκοπήσεις

Εγώ θα φτάσω μέχρι τον υπουργό αν δεν του δώσετε έως το μεσημέρι εξιτήριο, την Κυριακή θα ψηφίσει.
-Όπου και να φτάσετε, ούτε μέχρι το μεσημέρι ούτε και για μερικές ακόμη ημέρες θα είναι σε θέση  να αποσωληνωθεί πλήρως, να μετακινηθεί και να σιτιστεί κανονικά.
– Πολύ καλά θα σας δείξω εγώ.
-Μην  κουράζεστε άλλο, μας έχετε ήδη δείξει. Αν θέλετε πηγαίνετε να δείτε τον πατέρα σας, σε δέκα λεπτά το επισκεπτήριο τελειώνει. Ο υπουργός θα είναι εκεί και πιο μετά, μέχρι την δύση του ηλίου την Κυριακή θα έχει τις πόρτες ανοιχτές και θα σας περιμένει. Αυτή του την υπόσχεση, δεν την αθέτησε ποτέ.
Κοίταζα λίγο αργότερα τον ογδόντα εννέα ετών παππού με τις τρεις επεμβάσεις stents διαχρονικά -εκτός όλων των άλλων προβλημάτων υγείας- και την τέταρτη να μην αποφασίζεται τελικά γιατί μόνο πρόσθετη ταλαιπωρία θα ήταν για έναν άνθρωπο που μετράει μέρες και σκεφτόμουν πόσο λυτρωτικότερο και ελπιδοφόρο θα ήταν όλοι μαζί να τα είχαμε φάει, αναρωτιόμουν με το ενδιαφέρον για την προστασία της δημόσιας υγείας από πόσες ακριβώς αλλοδαπές πόρνες, μία, δέκα, έντεκα, δεκαπέντε, μπορεί να ξεπλένονται και να ισοφαρίζονται αυτού του είδους τα νοσηρά νταβατζιλίκια.
Στο κυλικείο τις τελευταίες μέρες ακόμη και στον πάγκο όρθιος να κάτσεις πέντε λεπτά, ακόμη και σε πλαστικό να τον πάρεις τον καφέ και να φύγεις, θα προλάβεις να διαβάσεις ματιές κι αναποφάσιστα αδιέξοδα. Στα μάτια των ανθρώπων που τα κανάλια μας έμαθαν να τους λέμε της διπλανής πόρτας αφού μόνοι μας μέχρι να εκχωρήσουμε και της δικής μας πόρτας το “δίπλα” και το “μαζί” στο “πόσα” και το “τόσα” μόνο φτάσαμε.
Γιατροί, νοσηλευτές, επισκέπτες, νέοι, μεγαλύτεροι. Η πλειοψηφία, καλοπροαίρετοι εκπρόσωποι αυτού του τόσο βασανισμένου από λόγια και πράξεις “από την μέση και αριστερότερα” χώρου. Αιώνιοι πολιτικοί τσιγγάνοι. Μακριά από πολιτικά κτηματολόγια και υποθήκες.
Θα τον ακούσεις θες δε θες, σ΄αρέσει δεν σ΄αρέσει, τον πέρα για πέρα δίκαιο προβληματισμό. “Ναι αλλά τι θα γίνει? Πρακτικά, μακροπρόθεσμα και ιστορικά σε τι μπορεί να μεταφραστεί αυτή η διαβλεπόμενη αριστερόστροφη τάση“? Και τότε, αν δεν είσαι κομματικός ταλιμπάν κανενός, αυτό μόνο μπορείς να προβλέψεις.
Αυτό και το ίδιο που απαντάς μέρες τώρα και στον εαυτό σου  την ώρα που κλείνεις οθόνες και τηλεοράσεις ζαλισμένος από μπερδεμένα, χιλιομασημένα, ένοχα λόγια γιατί μέχρι κι ο Dirty Harry μας παραμύθιασε. Δεν είναι μία. Όσο πιο χεσμένη η φωλιά, τόσο πιο πολλές οι γνώμες της. “Μάλλον σε τίποτα χειρότερο από το απόλυτο μηδέν που μετέτρεψαν ελπίδες γενιών ολόκληρων συγχωρεμένοι πλέον κι άλλο τόσο ασυγχώρητοι εθνοσωτήρες, μαζί με τους φυσικούς και πολιτικούς τους κληρονόμους και απογόνους“.
Σε τίποτα χειρότερο δεν μπορεί κανείς να μας μεταλλάξει από το ίδιοι με τα μούτρα τους που τους επιτρέψαμε, απορροφημένοι στο πως θα συγκλίνουν οι τσέπες μας με τις δικές τους. Να τα χωράνε και οι δικές μας όλα. Και τα με το ζόρι σταυρωμένα για τους ετοιμόρροπους, ετοιμοθάνατους ανθρώπους μας που οφείλουν να συρθούν να “αποφασίσουν”. Για χάρη του κυρίου υπουργού.


Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s