σκατοψυχισμός

Η χώρα που ενηλικιώθηκε(?) εν μέσω της αγωνίας “αχ θα πας στο ξωτερικό, μπορείς να μου φέρεις…”, που άκουγε Αμέρικα και τρέχαν τα σάλια του life dream της στην λαδόκολλα, η χώρα που ουδόλως δυσκολεύτηκε να πουλήσει από την Μάνη μέχρι την Μυτιλήνη και από την Κρήτη έως την Σαμοθράκη οικισμούς ολόκληρους και μίλια νταντελογραμής σε Γερμανούς, Σκανδιναβούς, Άραβες και μια χαρά ανθρωπινά και αρμονικά να συνυπάρχει με τους νέους άσπρους, μαύρους, κίτρινους ιδιοκτήτες των πατρικών της στις τοπικές κοινωνίες, η χώρα της Βλαχοπούλου και του εμίρη με τα ρολόγια στα μαγικά ακρογιάλια της οποίας αν κάνεις κράτηση από .gr email θα πληρώσεις την αμαρτία σου τρεις φορές επάνω, η χώρα που εν έτη 2013 αρκείται ακόμη σε μεγάλο ποσοστό να διαχωρίζει μόδες, γεύσεις, τέχνες, αναγνώσματα, μουσικές απλώς και μόνον σε “ξένα” και ελληνικές “μπασκλασαρίες”, αυτή λοιπόν η χώρα η μαγική -και χωρίς καν να συνυπολογίσεις Μανωλάδες, Αλβανούς, Βουλγάρες, Ρωσίδες που όσο είχε επαρκές όριο ανάληψης η Visa είχαν κι αυτοί κλειδιά του σπιτού- αυτή η χώρα του παράλογγου, δεν έχει κανένα πρόβλημα γενικευμένης ξενοφοβίας και να με συμπαθάνε για το απλοϊκόν της σκέψεως οι φιλόσοφοι και οι ειδικοί εις όλα τα -ισμός που πάνε και στην Στάη. Πρόβλημα σκατοψυχιάς μόνον έχει, αποκλειστικώς με όποιον δεν διαθέτει παράδες και στον ήλιο μοίρα κι απ΄όπου κι αν προέρχεται. Ακόμη κι από τον ήλιο της ίδιας αυτής χώρας αν προέρχεται.

Πρόβλημα αληθινό με ό,τι διαφορετικό, εντοπίζει μόνον κι εφ΄όσον δεν προσδοκά κέρδος από την διαφορετικότητά του. Δεν είναι από ομοφοβία, άγνοια και έλλειψη παιδείας που ο τάδε και ο δείνα “σπουδαίος” και λεφτάς ομοφυλόφιλος που τον δείχνει και η τουβου και μένει στο ρετιρέ είναι απλώς και συμπονετικά επιεικώς άτυχη “αδερφή”, ενώ ο άνεργος γιός της κυρά Μαρίκας στο ισόγειο “πούστης” και άτυχη μόνο η κυρά Μαρίκα.

Από σκατοψυχιά είναι και αυτό κι ωραία θα ΄ταν όλες οι απανθρωπιές και ανισονομίες που δημιουργούν τα καλά και συμφέροντα ταις σκατοψυχαίς ημών να γιατρεύονταν με νομοσχέδια και λόγια εύμορφα.

Advertisements

3 thoughts on “σκατοψυχισμός

  1. Δυστυχώς ναι, και τώρα τι; Περιμένουμε τον όποιον θάνατο; Λουφάζουμε και αφήνουμε τους σκατόψυχους να λασπώνουν τα όνειρα μας; Περιμένουμε τι; Πότε; Σαραντάρισα, βαρέθηκα, μπούχτισα, σιχάθηκα, βράζω, κραυγάζω, τελειώνω… Βοήθεια!

  2. oύτε τα “βοήθεια” ακούγονται πλέον. τα σκεπάζει, τα καταπίνει όλα ο φασισμός του “μη χειρότερα”. κι όλο χειρότερα

  3. τα τελευταία δύο χρόνια είμαι σε άγρια εμπόλεμη κατάσταση με αυτό τον σκατοψυχισμό όχι σε συλλογικό επίπεδο αλλά σε προσωπικό.. και είναι πολλοί σκατόψυχοι “νοικοκυραίοι” εκεί έξω πίστεψέ με .. τους έχεις κουράρει ως ασθενείς που σου έχουν έρθει με μυξοκλάματα να τους σώσεις στα δύσκολα και σε έχουν κατακρίνει γιατί δεν σε βρήκαν αρκετή στο ταπεινό νοσοκομείο έτοιμοι να υποκλιθούν δουλικά στα αλαβάστρινα μάρμαρα άλλου ιδρύματος.. άσε θα γράψω και άλλα και είμαι σε μάχη χαρακωμάτων οπότε πρέπει να κρατήσω δυνάμεις για το μέλλον -:))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s