Εμείς Αυτοί και τα μωρά της Ρόζμαρι

01
Αυτοί, να το ξέρετε, και την ίδια την Κέιτ με το μωρό της να έπρεπε να περιθάλψουν, θα τους έδιωχναν, στο πλαίσιο του αγώνα ενάντια στη μοναρχία…

Εμείς είμαστε Αυτοί. Εγώ, χιλιάδες σαν εμένα, χιλιάδες σε χειρότερη μοίρα από μένα, οι νοσηλεύτριες των 700, που με τις συγχωνεύσεις -όχι μόνο συνολικά σε νοσοκομεία αλλά και σε επιμέρους κλινικές που καιρό συντελούνται αθόρυβα- από αυτά θα πρέπει να αφαιρέσουν τα 5 ευρώ καθημερινά για εισιτήρια ώστε να πάνε στην δουλειά τους που μπορεί να είναι πλέον στο Παίδων Πεντέλης ενώ μένουν στην Πλ.Αμερικής, στον Πειραιά.

Εμείς είμαστε Αυτοί. Αυτοί που υποστήκαμε Αβραμόπουλους και Λοβέρδους, τις “αλλαγές” τους, τις διοικήσεις ορτινάντσες, τους 80 κηπουρούς για να καλωπιστούν οι περίβολοι επί Ολυμπιάδας, τα σκατά όλα που είχαν/έχουν στο μυαλό τους έξω από κάθε πλαίσιο ορθής διαχείρισης κονδυλίων και ανθρώπινου δυναμικού, μέχρι να ανοίξει οριστικά ο δρόμος στα μπουμπούκια που ήρθαν να επιβάλλουν τον ορθολογισμό της τρόϊκας. Εκείνον που εξομοιώνει τα παρτέρια με τις ζωές, νοσηλευόμενων και νοσηλευτών, το ίδιο απλά ξηλώνει ανθρώπους και πανσέδες.

Εμείς είμαστε Αυτοί. Αυτοί που τους αποκαλεί ο άλλος στον διάδρομο “αλήτες” γιατί δεν προλαβαίνουν και τα 40 περιστατικά που του αναλογούν πλέον σε μια εφημερία τριτοβάθμιου και είναι από εκείνους που αυτούς ψήφιζε μια ζωή κι εμείς, (Αυτοί), εγώ, πρέπει να τον βοηθήσεις. Εκείνον, τους δικούς του, πρέπει να τους σώσεις ενώ βαθιά μέσα σου θες να κάνεις λάθος διάγνωση, να βάλεις λάθος δοσολογία, θες να του ρίξεις μια μπουνιά στα μούτρα και να ουρλιάξεις “σύνελθε ρε, εσένα κι εμένα δε μας χωρίζει τίποτα, εκείνοι μας θέλουν χωρισμένους”, θες να τον αρπάξεις και να τον πετάξεις έξω από το παράθυρο. Κι ούτε που θα κουραστείς, ανοιχτά είναι, για να μπαίνει δήθεν αέρας από τους 37+, ο κλιματισμός 4η μέρα που δεν λειτουργεί, ουδείς νοιάζεται.

Δουλεύετε σκλαβάκια του Ιπποκράτη, δουλεύετε να σωθεί ο ψηφοφόρος του Γεωργιάδη που δεν έχει πλέον να πληρώνει την ασφάλεια ζωής και το ιδιωτικό και είναι κι αυτός εκεί στον διάδρομο, δουλεύετε ενώ σας βρίζουν οι αναγνώστες fun της κάθε Ταχιάου, οι χειροκροτητές της Ζαρούλια, όλοι εκεί έξω περιμένουν, δουλεύετε, δουλεύετε νυχτερινά κι εφημερίες απλήρωτα από τον Μάρτη, στην εφορία όμως να τα ακουμπήσουμε κανονικά γιατί είμαστε προνομιούχοι εμείς. Δηλώνουμε παραπάνω από το αφορολόγητο που “βγάζουν” οι Μπαντουράκηδες όσο περιμένουν στην πιάτσα τον επόμενο να τον προσηλυτίσουν στα ιδεώδη του φασισμού, να τον ενημερώσου ότι “επί χούντας πείνα δεν είχαμε”, εκτός αν πετύχεις κανέναν απ΄όσους καταδικάζουν την βία απ΄όπου κι αν προέρχεται και η κατήχηση περιοριστεί στα περί “επιβεβλημένης κοινωνικής συνοχής” και “εμφυλίου”, όσο το ράδιο σε ενημερώνει για την πορεία εκταμίευσης της δόσης, που αν δεν ενταχθούν στο καθεστώς κινητικότητας μερικοί ακόμη “εκατομμυριούχοι” θα καθυστερήσει.

Λες και δεν έχει ξεκινήσει ήδη ο εμφύλιος στο μυαλό μας μέσα, λες κι είναι ένας πονοκέφαλος που θα περάσει, δεν είναι, σφαίρες είναι. Ίδιες μ΄εκείνες που διαπερνούν και το κρανίο του σκουπιδιάρη κάθε πρωί, υποχρεωμένος να μαζεύει όλων τα σκουπίδια, αυτό κάνει. Δεν πετάει πάλι πίσω μέσα στα σπίτια τους εκείνων που για να καταπολεμηθούν οι δείκτες ανεργίας και νοημοσύνης έχουν βρει μεροκάματο στα μανταλάκια, να ξεσπαθώνουν νυχθημερόν για τους “άχρηστους τους δημοσίου”.

 Εμείς είμαστε Αυτοί. Εκείνοι είναι άλλοι. Σαφέστατα. Ξεκάθαρες οι διαφορές, κραυγάζουν τα βιογραφικά .
—————–“Εντυπωσιάζεται με την ποσότητα των αναμνήσεων που ο εγκέφαλός της επιλέγει να μην ανακαλεί*. Ζει μέσα στη μουσική κι έχει μονίμως το μυαλό της στο βουνό, την ορειβασία, το σκι ή το ποδήλατο“.

Να την διαβεβαιώσουμε πάντως ώστε να μην βάζει έννοιες στο τυχερό κεφάλι της, που δεν είναι και συνηθισμένο στα πεδινά και τα ισώματα. Και την Κειτ και το μωρό της θα περιθάλψουμε αν χρειαστεί και χωρίς να ζητήσουμε μισθούς ιατρικού προσωπικού της χώρας της -7πλάσιοι- και θα απολαμβάναμε κιόλας την διαμονή τους στα χωρίς κλιματισμό και με τρύπια σεντόνια σαλόνια μας που ο μπάτλερ εκτελεί χρέη και κηπουρού και καθαρίστριας και μαγείρισσας και ξεσκατίζει και τον σταύλο αν χρειαστεί. Πραγματικά θα την απολαμβάναμε την επαφή μαζί τους, οι εκ γεννετής γαλαζοαίματοι διαθέτουν τουλάχιστον αυθέντικ εστετισμό που το βασιλικότερο του βασιλέως και με νερό αντί για αίμα στις φλέβες του συνάφι της -που επίσης καθημερινά περιθάλπτουμε χωρίς εξαιρέσεις και σε συνθήκες που μας υποχρεώνουν να έχουμε αναγάγει το φιλότιμο σε επαγγελματισμό, όπως διαπιστώνει και ο υπουργός στις νυχτερινές εφόδους του-   δεν θα αποκτήσει ποτέ.

* Ζηλευτά βιογραφικά. Πόσο θα ζηλεύουν αυτήν την ικανότητα να επιλέγει ο εγκέφαλός τις αναμνήσεις που θα ανακαλέσει, οι γιατροί και νοσηλευτές του Παίδων και του Αγ.Σάββα την ώρα που ακουμπάνε το κεφάλι τους στο μαξιλάρι.  

Advertisements

2 thoughts on “Εμείς Αυτοί και τα μωρά της Ρόζμαρι

  1. σύνελθε ρε, εσένα κι εμένα δε μας χωρίζει τίποτα, εκείνοι μας θέλουν χωρισμένους

    Ανακριβές. Πληρώνεστε από τους φόρους του. Είστε στα δύο διαφορετικά άκρα μιας οικονομικής συναλλαγής. Αυτό δε σημαίνει ότι δικαιολογείται η εχθρότητα (προσωπικά θαυμάζω το νοσηλευτικό προσωπικό), αλλά ούτε και ότι είστε σύμμαχοι. Είναι όπως όταν ψωνίζεις στο μαγαζί. Αυτόν τον συμφέρει να στο πουλήσει 100 ευρώ, εσένα 0. Τα βρίσκετε κάπου στη μέση. Το να είσαι αλληλεγγυος στον αγώνα του να σου πάρει 100 ευρώ είναι πολύ απλά ηλίθιο και ο λόγος που πιστεύετε ότι γίνεται είναι ότι ο κόσμος σας, όσο κι αν έχουν χειροτερέψει οι συνθήκες του, παραμένει πλήρως αποσυνδεδεμένος από την πραγματική οικονομία.

  2. ο θαυμασμός δυστυχώς δεν τρώγεται, ούτε είναι αποδεκτός ως χαρτονόμισμα στην πληρωμή φόρων (πληρώνει και το νοσηλευτικό προσωπικό τέτοιους) και από ένα σημείο και μετά παύει να αποτελεί κίνητρο για να βγάλεις όρθιος την μέρα (ούτε το φιλότιμο τρώγεται, ούτε χαράτσια και πετρέλαιο πληρώνει), εντός των πλαισίων ενός συστήματος που όχι αδυνατεί απλώς δεν επιθυμεί την κατά το δυνατόν αξιοποίηση του φόρων του συνόλου ώστε ζωή/υγεία να απεξαρτηθούν από τις λογικές “πουλάω” “αγοράζω” “συμφέρει” και να αποτελούν για όλους στοιχειώδες δικαίωμα στην πράξη κι όχι μόνον στο πολυτελές χαρτί υγείας μάρκας “Σύνταγμα”, ενώ ταυτόχρονα το νοσηλευτικό προσωπικό θα αμοίβεται για την δουλειά του. δεν είμαστε ούτε σκλάβοι, ούτε εθελοντές. επαγγελματίες είμαστε. και το Νο1 επάγγελμα σε ποσοστά μετανάστευσης είμαστε.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s