ο ακτή και η βυθός

01

Σε μόνιμη εγρήγορση μήπως κι αντιμιλήσουν μισό εκατοστό η μπαντάνα, το λαστιχάκι, η χωρίστρα. Παγώνει με το νερό, ανατριχιάζει με την άμμο, δυσανασχετεί που ανατριχιάζει, που παγώνει. Βρίσκει να διώξει ένα φύκι, μια στάχτη, σε κάθε πήγαινε έλα του ποτηριού από το τραπεζάκι έως στο λιπ γκλος της. Χρειάζεται ένα λεπτό να περιγράψει πως ακριβώς θέλει τον καφέ της, όπως και να της τον παραγγείλει από “μάπα” έως “καλός” θα βγει.  Ποτέ “πολύ”. Τίποτα πολύ εκτός από σειρά. Στην πρώτη θήκη της τσάντας το περιοδικό, το βιβλίο, στην δεύτερη δείκτες προστασίας 50+ και fenistil, στην τρίτη τα παιδιά που πάλι προτίμησαν να μείνουν σπίτι, στην τέταρτη τα ρούχα της. Διπλωμένα ευλαβικότερα κι από τα ασπρόρουχα στα συρτάρια. Τα δικά του κρεμασμένα στην ομπρέλα. Για σκιά. Της.

Σκουπίζει ένα ένα τα κενά ανάμεσα στα δάχτυλά της με το υγρό μαντηλάκι , του προσφέρει το επόμενο, δεν θέλει, του προσφέρει ένα τσιγάρο, δεν θέλει, βγάζει από το τσεπάκι του μαγιώ του ένα προϊστορικό καλοκαίρι, της το προσφέρει, δεν θέλει, άλλη θήκη η τσάντα δεν έχει. Μόνος θα το καπνίσει και σήμερα. Γι΄αυτό μόνο έρχεται, πρόφαση η θάλασσα. Για να καπνίζει καλοκαίρια στην ακτή και να θάβει τις γόπες βαθιά στην άμμο, στο κενό ανάμεσα στις ξαπλώστρες τους, γι΄αυτό έρχεται.  

Κλείνει το βιβλίο, ανοίγει το περιοδικό, “Οι συνταγές του καλοκαιριού…..”, “δεν παίρνεις τα παιδιά να δεις αν έφαγαν”, παίρνει, “την σακούλα με τα σκουπίδια να μην αφήσουμε”, την παίρνει, “κρατάς μια στιγμή?”, κρατάει, ακόμη κρατάει, ακολουθώντας την προς το πορτ παγκάζ αλοίφει με μια σταγόνα fenistil το τσεπάκι του μαγιώ.  “Έρχεσαι?”, έρχεται, πάντα έρχεται.

Έχεις προσέξει πόσο περισσότερο καίει η άμμος σε ορισμένα σημεία και πως στον βυθό, δίπλα σε σκουριασμένες άγκυρες, μόνο δίχτυα προστασίας 50+ θα βρεις τυλιγμένα?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s