παρανομίες

1-13404262152

Όσο οι Αύγουστοι φύτρωναν μόνοι τους, πριν αρχίσει να τους γεννά το νισάφι με τους χειμώνες, τραπουλόχαρτα οι βδομάδες, φύλλα και φτερά στα μελτέμια. Σ΄έχαναν, τις έχανες. “Τι μέρα είναι?” αναρωτιόσουν, ό,τι κι αν έλεγε το ημερολόγιο έκπληκτος έμενες που ούτε σήμερα ξημέρωσε απόγευμα Παρασκευής κι όμως ήταν. Τώρα περιμένεις να το δεις γραμμένο για να ανακουφιστείς.

Πλέον, μηχανικά πέφτει μια μύτη παραπάνω ζάχαρη στον πρωϊνό καφέ, παρέα με δυο φύλλα από την κληματαριά. Εκείνα τα κάνεις λίγο πιο πέρα το άλλοθι το κρατάς, το ρουφάς πριν προλάβει να παγώσει, δυο γουλιές μακριά η Κυριακή βράδυ. Έτσι με “υ”  πιο πολλά να χωράει. “Παρασκευή” σκέφτεσαι, μη και προλάβουν να αντιμιλήσουν “και τι σε νοιάζει?” τα  απομάκρυνες βιαστικά, που να εξηγείς πρωί πρωί σε κληματαριές πως ούτε οι Αύγουστοι ούτε οι παρενθέσεις ανήκουν πλέον στα αυτοφυή, σε όλα ανάμεσα μόνο κόμματα, όλο άνω τελείες μα ανάσα ο κοινός χρόνος δεν παίρνει.

Σαν για να συμπορεύεσαι λιγάκι με όσους έμειναν πίσω, με όσους ούτε το χρώμα της θάλασσας φέτος δεν είδαν, με όσους το τελευταίο που τους απασχολεί είναι που δεν την άγγιξαν. Να στριμωχτούν στο κάδρο της κανονικότητας όλα τα ψήγματα ομορφιάς, χαράς, να μην είσαι αδικαιολόγητος που καθημερινές χειμωνιάτικες μέρες, εσύ τις λες “καλοκαίρι σου”. Παράνομοι έρωτες οι μικροευτυχίες μας. Δευτέρα-Παρασκευή όσες ώρες ξεκλέψεις, όσα φιλιά μπορέσεις να κρύψεις από τους φυσιολογικούς ρυθμούς, σαββατοκύριακα, γιορτές και αργίες πίσω στα γνωστά, τα επίσημα, τα κανονικά, εκεί που όλοι έχουν δικαίωμα στην παρένθεση.

Χτες η ταμπέλα “απαγορεύεται η αλιεία” σχεδόν σκέπαζε τον ήλιο, βούτηξα κι έβγαλα την άδεια απόχη ξανά και ξανά μόνο για να κοιτάζω το κυματιστό λαμπύρισμα του νερού, “απαγορεύεται να χαίρεστε”  λένε παντού οι ταμπέλες, κάθε φορά που ανοίγεις την βαλίτσα να πετάξεις ένα άπλυτο σαν γκράφιτι στην μέσα θήκη της όλο και πιο πολλές φωνές. “Εσύ που ήσουν?”  Ήρθε ο καιρός να τα εξαργυρώσουμε όλα τα ένσημά μας στους παράνομους έρωτες, κάποια δικαιολογία θα βρούμε και για φέτος.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s