Το δέντρο που ταξίδευε

–  Που είναι αυτή, η μαύρη πέτρα πίσω της? Τρίτο Μ.Σάββατο που πρωί πρωί δεν θα κεντράρει την ψάθινη καρέκλα με την σκιά μου, αγκαλιά με τον ελαφρύ, γλυκό και σε όλα ναι της.
–  Είκοσι χρονών δέντρο έφτασες, μη με βάζεις άλλο δικηγόρο στα προσωπικά σας. Αν θες, έλα μαζί να της τα μουρμουρίσεις αυτοπροσώπως τα παράπονά σου. Μόνο να ξέρεις, κάτι λιγότερο από σκουπίδι θα βγεις από την βαλίτσα.
–  Μια φορά, όσο προσπαθούσε να φτάσει το πιο γεμάτο μου κλαδί για να στολίσει το τραπέζι, της έπεσε το  φλυτζάνι από το Σμυρνέϊκο σερβίτσιο με τα λουλουδάκια. Έπλυνε τα θρύψαλα προσεκτικά, σαν να μπορούσαν κι άλλο να κομματιαστούν, τα τύλιξε στην χαρτοπετσέτα και τα ΄χωσε στην τσέπη της. “Και ποιος ορίζει του καθενός το άχρηστο, το πολύτιμό του”? με ρώτησε. Θα ΄ρθω..
_______________

 

Όση ώρα καλόπιανα το μωβ πάνω στο λευκό τραπεζομάντηλο, στην δορυφορική κάποιος άψυχος νιαούριζε για τις χιλιάδες που έφυγαν από την χώρα μέσα στα τελευταία έξι Μ.Σάββατα, ονειρευόταν αναστάσεις, απαριθμούσε επιβαλλόμενους σχεδιασμούς πίσω για να έρθουν. Δεν ξέρω αν ανήκε στους μεν ή τους δε, τους πριν ή τους μετά. Και ποιος ορίζει ότι είναι το λίγο ή το πολύ, το επί πόσο χρόνο κάποιος εντάσσει στα άχρηστά του τις αντοχές των ανθρώπων που τον κάνει ή όχι άψυχο?  Όχι δεν θα ΄ρθω..

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s